Ingefærkiks og statiskeberegninger
I dag har jeg bagt ingefærkiks. Ja, du undrer dig måske over hvad det er for noget, men det er jo egentlig bare nogle småkager, hvor der indgår frisk revet ingefær i opskriften. Det er en meget, meget engelsk tradition med ingefærkager, selvom de i England ikke bruger frisk revet ingefær, men sikkert bruger pulver.
Det har jeg også gjort mange gange, men vi er blevet enige om, at når jeg gør det på den måde, kommer de ikke til at smage helt så meget af ingefær, som når jeg bruger frisk ingefær i opskriften.
Jeg kunne allerede mens jeg æltede dejen se, at den opførte sig helt anderledes i forhold til sidst jeg bagte ingefærkiksene. Det er et stykke tid siden, jeg har bagt kiksene med rigtig ingefær, så vi er lidt spændte på, hvordan det kommer til at spænde af.
Der har været nogle udfordringer i forhold til at få rørsukker til at opløse sig under bagningen.
statiskeberegninger
Der kunne jeg måske godt bruge nogel statistiske beregninger på hvordan det ville gå, hvis jeg gjorde det ene eller det andet. På art-tek.dk kan man få personlig rådgivning med fokus på kundens behov.
Jeg ved ikke om de ligefrem kan hjælpe mig med hvordanjeg får bagt de rigtig kiks, men det med udregningerne kunne de måske gøre noget i forhold til. De skriver at de har fokus på kundens behov, så måske er det lige meget hvad der skal beregnes.
Det er måske lige overkanten at bede en ingeniør om den slags, men det kan jo være tæmmeligt vigtig i nogle sammenhænge.